Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deserek lodowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

lody truskawkowe 1 litr
wafle z masą krówkową 8 kawałków
arbuz 1 kg
posypka kolorowa do smaku
lody 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Deserek lodowy

Kroki postępowania

1
Do kazdego pucharka wykładamy 1 gałkę lodów.
Krok 1 - Deserek lodowy foto
2
Natsępnie wykładamy drugą, po bokach wykładamy po dwa kawałki grubsze od dołu, ciensze od góry arbuza.
Krok 2 - Deserek lodowy foto
3
każdy z kawałów wafli kroimy w kwadraciki małę i dokładamy do deseru. Posypujemy posypką.
Krok 3 - Deserek lodowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 05.06.2013 11:58
wspaniały,uwielbiam takie lodowe deserki
gosia561 25.06.2012 12:35
ale pycha
Izabela28 27.05.2012 15:14
pyszności; idealny deser na upalne lato:)
irenka 15.05.2012 21:31
pyszniutki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak