Sposób przygotowania

Białka oddzielić od żółtek. Margarynę utrzeć na puszystą masę z cukrem pudrem, dodawać do masy po jednym żółtku. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i makiem. Ostrożnie wsypywać produkty sypkie do masy żółtkowej, dokładnie wymieszać. Z białek ubić pianę na sztywno, dodać do masy, delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do natłuszczonej wąskiej blachy, piec 10 minut w temp.180 stop. Wyjąć ciasto z piekarnika, wzdłuż ciasta nałożyć po jednej stronie długi pasek marmolady, po drugiej pasek konfitury morelowej. Ciasto z powrotem włożyć do piekarnika i piec jeszcze 30 minut w tej samej temp.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Wygląda bardzo ładnie :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    smakowite
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika78

    slicznie sie prezentuje :)
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    http://www.doradcasmaku.pl/przepis/107178/piegusek.html

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !