Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piegusek z marmoladą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mak 1 szkl
cukier puder 1 szkl
mąka 1,5 szkl
jajko 5 szt
margaryna 250 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
marmolada

Przepis i sposób przygotowania na: Piegusek z marmoladą

Białka oddzielić od żółtek. Margarynę utrzeć na puszystą masę z cukrem pudrem, dodawać do masy po jednym żółtku. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i makiem. Ostrożnie wsypywać produkty sypkie do masy żółtkowej, dokładnie wymieszać. Z białek ubić pianę na sztywno, dodać do masy, delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do natłuszczonej wąskiej blachy, piec 10 minut w temp.180 stop. Wyjąć ciasto z piekarnika, wzdłuż ciasta nałożyć po jednej stronie długi pasek marmolady, po drugiej pasek konfitury morelowej. Ciasto z powrotem włożyć do piekarnika i piec jeszcze 30 minut w tej samej temp.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 13.02.2014 07:34
http://www.doradcasmaku.pl/przepis/107178/piegusek.html
Monika78 16.05.2012 07:47
slicznie sie prezentuje :)
1j1o1l1a1 15.05.2012 19:19
smakowite
iziona 15.05.2012 18:25
Wygląda bardzo ładnie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak