Sposób przygotowania

Rabarbar obrać z włókien, pokroić drobno i wysmażyć na patelni z niewielką ilością cukru - kiedy rabarbar puści sok, odparować dokładnie.
Jajka ubić na parze (z dodatkiem cukru i cukru waniliowego) na gęsty krem.
Ostudzić masę jajeczną.
Śmietanę schłodzić, dodać skórkę startą z cytryny, trochę soku i całość ubić na sztywno z dodatkiem Śnieżki.
Śmietanę wymieszać z masą jajeczną oraz ostudzonym rabarbarem.
Masę lodową umieścić w zamykanym pojemniku (lub kilku mniejszych) i zamrozić.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami :) *** Z pewnością każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie :)</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    eagle

    Te rownież muszę wypróbować.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mariposas

    fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !