Sposób przygotowania

BISZKOPT
Białka oddzielić od żółtek.
Ubić białka na pianę, w trakcie ubijania dodawać cukier, ubić na sztywno.
Mąkę krupczatkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao.
Do ubitej piany stopniowo dodawać po jednym żółtku, ciągle ubijając.
Na samym końcu delikatnie wmieszać mąkę z kakao, wymieszać.
Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem blachy, piec w 175 stop.przez 30 minut
KREM
Galaretkę cytrynową rozpuścić w 1 szkl gotowanej wody, odstawić do stężenia.
Schłodzoną śmietanę ubić, dodając po łyżce stężałej galaretki.
Wierzch ciasta:
Galaretki truskawkowe przygotować według przepisu na opakowaniu, odstawić do lekkiego stężenia.
SKŁADANIE CIASTA:
Biszkopt kakaowy przekroić na połowę.
Na biszkopt wyłożyć krem śmietanowy, zostawiając trochę kremu na wierzch ciasta.
Przykryć drugą połową biszkoptu i wyłożyć resztę kremu śmietanowego.
Na kremie ułożyć delicje, czekoladą do dołu.
Ciasto zalać galaretkami truskawkowymi, odstawić do lodówki do stężenia.

Komentarze

  • 0
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    Moja koleżanka robi podobne. Jest smaczne.
  • 0
    original
    Opublikowano

    MagdaeM

    jadłam kiedyś podobne. Pycha!
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pychota
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    alinka45

    mniam mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    alinka45

    mniam mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    alinka45

    mniam mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    alinka45

    mniam mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !