Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

FIOLETOWA FASOLKA SZPARAGOWA

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szaragowa fioletowa 1 kg
sól do smaku
masło 4 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: FIOLETOWA FASOLKA SZPARAGOWA

Fasolkę fioletową sama hoduję na działce, ta akurat jest mrożona z tamtego roku. Po ugotowaniu jest zielona. Fasolkę gotujemy z odrobiną soli. Odcedzamy. W patelni rozpuścic masło dodac bułkę i przyprawic solą i pieprzem, dodac fasolkę i razem chwilę smażyc. Podawac gorącą.
SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

[email protected] 31.07.2012 15:40
ladn
SmacznaPyza 15.05.2012 22:54
ciekawe czy można ją gdzieś kupić...
GOSIA18 15.05.2012 18:41
szczerze mówiąc, ja również jej nigdzie nie widziałam, ja ją kilka lat temu dostałam od teściowej i od tamtej pory zbieram nasiona i sadzę
treonina 15.05.2012 18:37
a gdzie można kupić taką fasolkę?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak