Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leczo po mojemu

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kiełbasa śląska 2 szt
cebula 1 mała
papryka czerwona 1 mała
groszek mrożony 1/2 szkl
pieczarki 10 szt
pomidory krojone z puszki 1 puszka
ryż 1 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Leczo po mojemu

Kroki postępowania

1
Pokrojoną w półplasterki kiełbaskę podsmażam na cebulce.
Paprykę kroję w paski, pieczarki też (podsmażam je na cebulce)
Krok 1 - Leczo po mojemu foto
2
Do kiełbaski dodaję pieczarki, groszek, paprykę, zalewam odrobiną wody i duszę pod przykryciem.
Krok 2 - Leczo po mojemu foto
3
Kiedy już troszkę zmiękną papryka i groszek, całość zalewam pomidorami.
Doprawiam solą pieprzem i ziołami np. bazylią i oregano, dużą ilością słodkiej papryki i duszę
Krok 3 - Leczo po mojemu foto
4
najbardziej lubię z ziemniakami ale z ryżem też jest pyszne


SMACZNEGO!!
Krok 4 - Leczo po mojemu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 19.05.2013 00:38
takie leczo pychota
Andysz 20.10.2012 11:45
ooo ciekawy przepis na leczo;D
rjustysia 17.07.2012 10:09
Jedno z naprawdę wspaniałych dań!
paulisia_elk 16.05.2012 13:25
mm uwielbiam leczo ja robię z boczkiem, jak mój tata . 5

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak