Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GOŁĄBKI BEZ ZAWIJANIA

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 250 g
kapusta biała 1/4 główki
ryż 100 g
jajko 2 szt
sól do smaku
czosnek 3 ząbki
cebula 1 duża
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
woda 300 ml
koncentrat pomidorowy 3 łyzki
mąka 3 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
kostka rosołowa 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl
Ziele angielskie całe Prymat 2 szt
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: GOŁĄBKI BEZ ZAWIJANIA

Kroki postępowania

1
Mięso mielone mieszamy z przyprawami, jajkiem, przeciśnietym przez praskę czosnkiem, posiekaną drobno cebulą i kapustą, ugotowanym ryżem i bułką tartą. Formujemy małe kulki i obsmażamy na patelni.
Krok 1 - GOŁĄBKI BEZ ZAWIJANIA foto
2
W osobnym garnku gotujemy wodę z kostką zielem i liściem. Doprawiamy do smaku przyprawami. A w kubku dobrze wymieszac mąkę z odrobiną wody i koncentratu pomidorowego, następnie gotującą wodę dolac do kubka i wszystko wylac do garnka, chwilę gotowac.
Krok 2 - GOŁĄBKI BEZ ZAWIJANIA foto
3
Następnie usmażone gołabki wrzucic do sosu i dusic jeszcze, aż wszystko będzie mięciutkie.
SMACZNEGO!!!
Krok 3 - GOŁĄBKI BEZ ZAWIJANIA foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczka2 19.04.2013 10:34
bardzo lubię
etka 14.08.2012 11:15
właśnie chcę zrobić takie gołąbki, dzieki za przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak