Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 podwójna
kostka rosołowa 1 sztuka
olej 4 łyżki
pieczarki 20 dag
cebula 1/2
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Kostkę rosołową rozrabiamy z olejem i dokłądnie mieszamy z miesem, aby każdy kawałek był okryty.
Krok 1 - Kurczak z pieczarkami foto
2
Kawałki mięsa smażymy z każdej strony na rozgrzanej patelni.
Krok 2 - Kurczak z pieczarkami foto
3
Usmazone mięso wraz z powstałym sosem przekładamy do miseczki.
Krok 3 - Kurczak z pieczarkami foto
4
Pieczarki obieramy, myjemy i kroimy w plasterki. Obraną cebulę drobno siekamy i smażymy na patelni. Dodajemy do niej pieczarki i dusimy.
Krok 4 - Kurczak z pieczarkami foto
5
Do usmażonych z cebulą pieczarek dodajemy z powrotem usmażone mięso. Wszystko mieszamy i dusimy razem 10-15 minut.
Krok 5 - Kurczak z pieczarkami foto
6
Gotowe danie podajemy z ziemniakami lub ryżem.
Krok 6 - Kurczak z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 22.12.2013 13:52
Dobry na obiad.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak