Sposób przygotowania

Średniej wielkości surowe ziemniaczki obieramy ze skórek, myjemy i po osuszeniu ścieramy na tarce o średniej wielkości oczkach. Cebulę myjemy, obieramy i ścieramy na tej samej tarce. Dodajemy do ziemniaków. Wbijamy jedno jajko, dosypujemy mąkę, sól, pieprz, vegetę, i całość bardzo dokładnie mieszamy. Na patelnię wylewamy taką porcję oleju aby wyłożone łyżką surowe placki ziemniaczane się dokładnie usmażyły.Rozgrzewamy olej i na gorący kładziemy porcje masy ziemniaczanej . Smażymy na rumiano z obu stron. Smacznego

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika1968

    Ciekawe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Katarzyna54

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Też je często smażę.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna28

    super:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !