Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki z wątróbki.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
wątróbka wieprzowa 500 gram
jajko 1 sztuka
mąka wrocławska 2 łyżki
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżeczka
Majeranek suszony Prymat 2 łyżeczki
sól do smaku
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki z wątróbki.

Kroki postępowania

1
1. Cebulę obieramy a następnie kroimy w półplasterki. Wątrobę wieprzową i przygotowaną cebulę mielimy w maszynce.
Krok 1 - Placuszki z wątróbki. foto
2
2. Do zmielonej wątróbki dodajemy jako, bułkę tartą, mąkę, curry, majeranek oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej, kładziemy małe placuszki i smażymy je z obu stron.
Krok 2 - Placuszki z wątróbki. foto
3
3. Placuszki z wątróbki podajemy na ciepło z kaszą gryczaną oraz marchewką z groszkiem na gęsto. Smacznego !
Krok 3 - Placuszki z wątróbki. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 27.05.2013 19:57
cos zupelnie nowego
David 19.02.2013 12:43
niebo w ustach, pycha
Adam/ZUB3R 27.11.2012 18:46
ciekawe
Stenka 25.10.2012 08:04
nie jadłam
pestka 14.10.2012 19:24
dla mnie to coś innego - tak nie robiłam
matesko 20.09.2012 09:19
takich nie jadłam
JaPaqc 04.09.2012 22:14
nigdy takich nie widziałem
smakoszek 08.06.2012 20:55
ciekawy pomysł
gosia1988 01.06.2012 11:05
ciekawe
safcia 30.05.2012 08:49
jeszcze tak nie robiłam wątróbki
edi 16.05.2012 19:06
ciekawe
gosia47-47 15.05.2012 12:32
ale fajne
Beatris 15.05.2012 11:46
Dla mnie to nowość. Podoba mi się ten pomysł.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak