Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażona papryka

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka zielona
papryka czerwona
papryka czerwona
masło 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Smażona papryka

Papryki myjemy i usuwamy z nich gniazda nasienne. Każdą z papryk kroimy w paski. Na patelni rozpuszczamy masło i dodajemy na nią papryki. Dusimy pod przykryciem około 10 minut i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Jeśli ktoś lubi bardzo miękką paprykę można ją dłużej  poddusić. Idealnie pasuje do mięsnego obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Początkujący 24.02.2024 15:02
Kiedy dodać sól i pieprz bo się pogubiłem już z tym przepisem
Doradca Smaku 27.02.2024 13:31
Przepis uzupełniony o tą informację :) Pozdrawiam!
gusia1000 18.12.2013 19:40
Kolorowo i smacznie.
AnaSt 18.06.2012 16:43
Bardzo dobre, a co najważniejsze szybkie ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak