Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta mięsna do chleba

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 sztuki
cebula 1
szczypiorek usiekany 5 łyżek
serek topiony śmietankowy duży 1 sztuka
kostka rosołowa 1
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 2 szczypty
Sól ziołowa jodowana Prymat 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta mięsna do chleba

Mięso gotujemy w 1 litrze wody z dodatkiem kostki rosołowej. Studzimy.
Miksujemy blenderem.
Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę , posiekany szczypior i serek topiony .
Miksujemy razem na "papkę ".
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Idealna pasta do smarowania pieczywa.


... Zamiast fileta z kurczaka możemy wykorzystać mięso wcześniej ugotowane w rosole.....

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edyta44 02.01.2013 11:16
pomusłowo
M. Monroe 10.11.2012 08:41
pyszne podroby - warte grzechu
PaniMISIOWA 11.10.2012 19:52
rewelacja, będę musiała wypróbować
goofy9 02.09.2012 15:33
świetny pomysł
wedith1 26.08.2012 17:38
Bardzo pomysłowe
ewaa 21.08.2012 22:03
super
Justa32 14.08.2012 16:42
warto spróbować!!!
misia53 20.05.2012 00:17
pomysłowo
zuzanna_z 18.05.2012 11:03
smaczne
caralajna 17.05.2012 08:35
interesujący!
Barbara35 16.05.2012 09:32
Nie ma to jak domowy pasztecik :)
iziona 15.05.2012 18:31
Ja właśnie z mięsa po gotowaniu rosołu i jest super.
anja3107 15.05.2012 10:52
super
mewilla 15.05.2012 10:46
fajne
IZABELA29 15.05.2012 10:32
Jak dla mnie super propozycja ,często zostawało mi mięso z rosołu i nie miałam na nie pomysłu.Teraz robię krokiety ,pasty czy knedle z takim mięsem i jest pysznie.Dobrze jest czasem pokombinować .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak