Sposób przygotowania

Najpierw robimy białą galaretkę . Jest to śmietana z chrzanem . Do małej śmietany dajemy łyżkę lub 2 chrzanu mieszamy solimy do smaku . 1 łyżkę żelatyny rozpuszczamy w 2 łyżkach wody ciepłej mieszamy dajemy troszkę śmietany z chrzanem ,mieszamy i wlewamy z powrotem. Taka białą galaretkę rozlewamy po salaterkach w których będą galaretki,zostawiamy do stężenia. Robimy bulion rozpuszczając kostkę warzywna w gorącej wodzie ,dodajemy żelatyne mieszamy ,zostawiamy do wystygnięcia. Szynkę kroimy w paseczki lub kostkę . Czerwona paprykę kroimy w kosteczkę ,oliwki w plasterki . Na białą galaretkę kładziemy pokrojone warzywa szynkę zalewamy bulionem z żelatyną . Ozdabiamy natką i wkładamy do lodówki .

Komentarze

  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    Podajemy z octem jabłkowym
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    tak jeszcze nie próbowałam, ciekawe jak smakuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    pięknie wygląda;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    ciekawa, na pewno smakowite danie`
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    kurcze sliczna ;0
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Megi

    Super pomysł!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Piotr-21

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    ekstra;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !