Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Pokroić bakłażany/ podłużne/ w cienkie plastry, posypać grubą solą i odstawić mniej więcej na 40 min/najlepiej na sitku/.
Przekroić na połowy bakłażany owalne , i piec w piekarniku przez ok. 30 min w temp.200 st.Po upieczeniu usunąć delikatnie miąższ /miąższ można wykorzystać w innym celu np.przygotować doskonałą pastę do pieczywa/.


Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Na tak ą makaronową ucztę to ja się piszę :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    fijolek91

    fajny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    oo właśnie sobie przypomniałam że dawno nie jadłam bakłażana :) Smakowity przepis!
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    trzeba wyróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    mmm super;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !