Sposób przygotowania

Mięso dokładnie myjemy, oczyszczamy z błon, kroimy w kostkę, posypujemy paprykami i smażymy na oleju- na bardzo dużym ogniu, żeby białko szybko się ścięło.
Po jakichś 5 minutach dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, podsmażamy chwilę i dolewamy wody- tak aby całe mięso było zakryte.
Dusimy pod przykryciem ok 50 min. na średnim ogniu- lepiej na małym niż dużym.
Pieczarki i paprykę myjemy i kroimy w kawałki- dorzucamy do garnka z mięsem.
Wszystko dusimy jeszcze ok 5-10 min.
Dodajemy koncentrat pomidorowy i kostki mięsne.
Mąkę dokładnie mieszamy z zimną wodą i wlewamy do sosu stale mieszając.
Doprawiamy ostatecznie do smaku solą, pieprzem i paprykami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    Wygląda bardzo apetycznie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    daria2911

    fajnia

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !