Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko
majonez
sól
pieprz
szczypiorek

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane

Jajka gotujemy na twardo- od momentu zagotowania się wody jakieś 3-5 minut.
Następnie studzimy je, przekrawamy na pół i ostrożnie wydrążamy żółtka.
Do żółtek dodajemy majonez, posiekany szczypiorek i
doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Jajka faszerujemy masą i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 29.11.2014 20:04
3 minuty to chyba za mało na jajka na twardo - 3 minuty to jajka na miękko. Na twardo zwykle gotujemy ok 8-10 minut.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak