Sposób przygotowania

Do mięsa dodajemy jedną pokrojoną w kosteczkę cebulę, namoczoną w wodzie czy mleku i odciśniętą bułkę, jajko, pieprz cayenne, płaską łyżkę soli i pieprz.
Masę dokładnie wyrabiamy i gdyby nie była spójna to dodajemy bułkę tartą.
Mięso wkładamy do lodówki, żeby przeszło przyprawami.
W międzyczasie w garnku na oleju podsmażamy cebulę, kiedy się zrumieni dolewamy wody- minimum połowę mniej niż chcemy uzyskać w efekcie sosu.
Dodajemy ziele i listek laurowy- kiedy woda zawrze, zaczynamy wrzucać kolejno uformowane pulpeciki, gotujemy ok 15 minut.
Po tym czasie sprawdzamy jednego pulpeta, czy już jest w środku ugotowany.
Dodajemy przecier, mąkę rozrabiamy z zimną wodą i cały czas mieszając wlewamy do sosu.
Na koniec dodajemy śmietankę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    Wyglądają bardzo zachęcająco. Aż chciałoby się spróbować ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    Zamiast uśmiechu niechcący oczko mi się zrobiło z emotikonki. Żeby nie było, mój powyższy komentarz nie jest żartem tylko faktycznie potrawa mi się podoba he he ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !