Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parowane warzywa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 8 sztuk
marchewka 3 sztuki
brokuł 1 sztuka
sól
pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Parowane warzywa

Kroki postępowania

1
Ziemniaki obieramy i myjemy. To samo robimy z marchewką, krojąc ją w słupki. Umyte warzywa przekłądamy do większej miski. Dodajemy sól, pieprz, listek laurowy i zioła prowansalskie. Wszystko dokłądnie mieszamy i układamy w misce parowara.
Krok 1 - Parowane warzywa foto
2
Brokuła myjemy i dzielimy na różyczki. Doprawiamy ziołami prowansalskimi i odrobiną soli. Przekładamy również do parowaru, na drugiej misce. Ustawiamy go na 45 minut.
Krok 2 - Parowane warzywa foto
3
Gotowe warzywa świetnie smakują jako dodatek do gotowanego na parze mięsa.
Krok 3 - Parowane warzywa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 18.12.2013 19:38
Tylko tak jeść.
zielonamorelka 14.05.2012 23:13
super zdrowo i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak