Sposób przygotowania

Ogórki obrać, przepuścić przez sokowirówkę, odmierzyć ilość uzyskanego soku.
Żelatynę zalać niewielką ilością soku z ogórków i pozostawić do spęcznienia.
Do reszty soku ogórkowego dodać nieco startej skórki i sok wyciśnięty z limonek oraz cukier do smaku.
Mieszać, aż cukier się rozpuści.
Kiedy żelatyna spęcznieje, rozpuścić ją w mikrofalówce lub kąpieli wodnej - połączyć z pozostałym sokiem.
Galaretkę przelać do pucharków i odstawić do lodówki, aż stężeje.
Przybrać listkami mięty.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Justyna87

    super:)
  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Serdecznie zapraszam do przeglądania moich przepisów :) *** Z pewnością każdy znajdzie wśród nich coś dla siebie :)</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    eagle

    Odświeżająca zapewne ... Trzeba więc wypróbować :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    dla mnie coś nowego-super:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika63

    ciekawy pomysl

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !