Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z ziemniakami i koprem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 30 dag
sól
pieprz
mięso mielone wołowo-wieprzowe 1/2 kg
przyprawa uniwersalna 1 łyżka
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat
koper 1/2 pęczka
cebula 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z ziemniakami i koprem

Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, odlewamy i przepuszczamy przez praskę. Studzimy. Do zimnych ziemniaków dodajemy mięso mielone, drobno posikany szczypiorek, posiekaną cebulę, jajko i przyprawy. Wyrabiamy masę. Jeśli jest zbyt żadka należy dodać do niej bułkę tartą. Z masy formujemy nieiwleki kotleciki. Każdy obtaczamy w bułce tartej i smażyny na rozgrzanej patelni z każdej strony. Wystarczy podać je z sałatką i mamy gotowe szybkie i smaczne danie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 18.12.2013 19:34
Dobre to jest.
patusia 15.05.2012 00:44
Smaczne
Karolcia12 14.05.2012 21:14
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak