Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuchy z jabłkami i truskawkami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 1 i 1/2 szklanki
mleko 1/4 litra
cukier puder 4 łyzki
cukier waniliowy 1
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
jajko 2
jabłka 3
olej 100 ml
truskawki do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: racuchy z jabłkami i truskawkami

Mąkę, mleko, cukier i jajka z proszkiem miksuję na gładką masę. Ciasto powinno być gęstsze niz na nalesniki. Jabłka obieram i kroje na małe kawałeczki. Dodaję do ciasta i mieszam delikatnie.
Na rozgrzanym na patelni oleju smażę małe placuszki na rumiany, ładny kolor.
Posypuję cukrem pudrem i ozdabiam truskawkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

annagebalska 03.12.2012 10:09
pycha
Cukiereczek13 16.09.2012 14:10
aż zatęskniłam za latem, takie pyszne racuszki :)
magdalea 15.05.2012 20:42
ale apetyczne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak