Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hoisin dziung- sos hoisin w warunkach polskich :D

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 8 łyżek
ocet 4 łyżki
sól 1 łyżka
cynamon Prymat 1/2 łyzka
Koperek suszony Prymat 1/4 łyżki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 1 łyżka
woda 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Hoisin dziung- sos hoisin w warunkach polskich :D

1. Fasolę przelać do garnka, wlać 2 szklanki wody, gotować przez 1,5 h do miękkości, odcedzić odstawiając wywar. Fasolę wystudzić.
2. Fasolę zmielić i wymieszać z pozostałymi składnikami, wlać tylko tyle wywaru aby sos miał konsystencję śmietanki. So.s przelać do garnka i podgrzać na średnim ogniu ciągle mieszając, zagotować , zmniejszyć płomień i dusić pod przykryciem na małym ogniu przez 30 min lub do czasu aż sos zgęstnieje, ciągle mieszamy.
3. Przechowywać w małych wygotowanych słoikach, które w lodówce mogą stać ok 6 miesięcy. Wychodzi ok 900 ml

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak