Sposób przygotowania

1. Fasolę przelać do garnka, wlać 2 szklanki wody, gotować przez 1,5 h do miękkości, odcedzić odstawiając wywar. Fasolę wystudzić.
2. Fasolę zmielić i wymieszać z pozostałymi składnikami, wlać tylko tyle wywaru aby sos miał konsystencję śmietanki. So.s przelać do garnka i podgrzać na średnim ogniu ciągle mieszając, zagotować , zmniejszyć płomień i dusić pod przykryciem na małym ogniu przez 30 min lub do czasu aż sos zgęstnieje, ciągle mieszamy.
3. Przechowywać w małych wygotowanych słoikach, które w lodówce mogą stać ok 6 miesięcy. Wychodzi ok 900 ml

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !