Sposób przygotowania

Śmietanę dobrze schłodzić, dodać cukier waniliowy i zagęstnik - ubić prawie na sztywno.
Pod koniec ubijania dodać żółtka.
W międzyczasie posiekać lub zmielić czekoladę.
Bitą śmietanę wymieszać z rozdrobnioną czekoladą i przełożyć do jednego dużego pojemnika lub kilku mniejszych.
Zamrozić.

Spróbuj również

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    cris04

    Czy zagęstnik jest konieczny?
  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Tak - Śnieżka utrwala śmietanę i spulchnia załą masę, więc nie zamarza ona na kamień...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Małgorzata71

    super- mój ulubiony smak
  • 1
    original
    Opublikowano

    eagle

    Lubimy takie smakołyki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    pysznosci
  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    mmmm świetne!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Anio?eczek

    super pomysł!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !