Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba pikantna po chińsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

smalec 4-5 łyżek
olej 5-6 łyżek
woda 3 łyżka
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 1 łyżka
sól 2 łyżki
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 sztuki
ketchup 2 łyżki
ocet 2 łyżki
śledzie 40-60 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba pikantna po chińsku

1. Ryby wypatroszyć i natrzeć solą i imbirem, odstawić pod przykryciem na noc.
2. Sos: Wymieszać w misce wodę, maggi, ketchup, ocet, wódkę, wino białe lub czerwone wytrawne ( ja wolę czerwone), cebule dymki, chili pieprz cayenne Prymat,
3. Olej i smalec rozgrzać na patelni, dodać rybki i smażyć je ok 8-9 min na średnim ogniu, obracając kilka razy, zlać tłuszcz.
4.Do patelni (już bez tłuszczu) wlać wcześniej przygotowany sos i dusić na małym ogniu aż sos wyparuje. Między czasie rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni . Gdy już nam sos wyparuje, delikatnie przekładamy rybę do żaroodpornego naczynia i wkładamy do pieca 6-7 min. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 25.05.2012 21:08
uwielbiam rybki :) mogłabym wypróbować każdy przepis z nią !
owca441 16.05.2012 18:01
swietna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak