Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń krówkowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

krówki 100 g
mleko 1 litr
masło 2 łyżki
skrobia kukurydziana 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń krówkowy

Z zimnego mleka odlać 1/2 szklanki i rozpuścić w nim skrobię kukurydzianą.
Resztę mleka postawić na niewielkim płomieniu, dodać posiekane krówki oraz masło.
Mieszać, aż cukierki się rozpuszczą.
Kiedy mleko zawrze - wlać zawiesinę ze skrobi kukurydzianej i mleka.
Mieszać, aż budyń zgęstnieje.
Gorącym budyniem napełnić miseczki - podawać na ciepło lub po przestudzeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

chelsi 01.09.2012 10:58
śłodki i pyyszny
Pietruszka 27.07.2012 12:32
na pewno smaczny
parysek10 15.05.2012 11:28
dobre
Habibi 15.05.2012 09:33
Serdecznie zapraszam do przeglądania moich przepisów :) *** Z pewnością każdy znajdzie wśród nich coś dla siebie :)
Emilia22 14.05.2012 19:44
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak