Sposób przygotowania

Z zimnego mleka odlać 1/2 szklanki i rozpuścić w nim skrobię kukurydzianą.
Resztę mleka postawić na niewielkim płomieniu, dodać posiekane krówki oraz masło.
Mieszać, aż cukierki się rozpuszczą.
Kiedy mleko zawrze - wlać zawiesinę ze skrobi kukurydzianej i mleka.
Mieszać, aż budyń zgęstnieje.
Gorącym budyniem napełnić miseczki - podawać na ciepło lub po przestudzeniu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    super
  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Serdecznie zapraszam do przeglądania moich przepisów :) *** Z pewnością każdy znajdzie wśród nich coś dla siebie :)</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    dobre
  • 1
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    na pewno smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    chelsi

    śłodki i pyyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !