Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pakieciki z serkiem i łososiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
łosoś wędzony plastry 200 gram
szczypiorek 1/2 pęczka
śmietana 12% 3 łyżki
koperek 1/2 pęczka
jajko 1 sztuka
sok z cytryny 1/2 sztuki
pieprz do smaku
twaróg 100 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Pakieciki z serkiem i łososiem

Kroki postępowania

1
Ciasto francuskie kroimy na kwadraty, na 12 sztuk. Twarożek mieszamy ze śmietaną, pieprzem i posiekanym szczypiorkiem. Łososia kroimy drobniej i polewamy sokiem z cytryny, koperek posiekać. Na każdym kwadracie z ciasta rozsmarowujemy twarożek, na to układamy po kilka kawałków łososia i posypujemy koperkiem.
Krok 1 - Pakieciki z serkiem i łososiem foto
2
Boki każdego kwadratu zakładamy do środka, tworząc koperty.
Krok 2 - Pakieciki z serkiem i łososiem foto
3
Każdy pakiecik smarujemy rozmąconym jajkiem i posypujemy ziołami prowansalskimi. Układamy na papierze do pieczenia na blasze. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200-220 C przez około 15 minut.
Krok 3 - Pakieciki z serkiem i łososiem foto
4
Pieczemy na złoty kolor. Podajemy od razu po upieczeniu. Smacznego!
Krok 4 - Pakieciki z serkiem i łososiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 03.06.2012 22:45
ciekawe nadzienie
halina55 14.05.2012 20:07
Super
mufinka79 14.05.2012 19:22
Polecam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak