Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z białych szparagów

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół z kurczaka 1,5 litra
szparagi białe 1/2 kg
śmietana 30% mały kubek
czosnek 2 ząbki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
masło 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z białych szparagów

Szparagi omyć, obrać, pokroić w mniejsze kawałki i ugotować w rosole.
Zupę zabielić śmietaną, doprawić świeżym masłem, wyciśniętym czosnkiem, pieprzem i solą.
Zupę zmiksować blenderem na gładki krem.
Podawać z grzankami, ryżem lub makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

M. Monroe 25.12.2012 23:56
uwielbiam szparagi ;)
wedith1 01.09.2012 09:04
Krem zapowiada się pysznie!
Monika79 26.08.2012 22:23
mnaim
Habibi 15.05.2012 09:34
Serdecznie zapraszam do przeglądania moich przepisów :) *** Z pewnością każdy znajdzie wśród nich coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak