Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pianka truskawkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Śnieżka w proszku 1 opak
galaretka truskawkowa 1 opak
mleko 2 szkl
truskawki

Przepis i sposób przygotowania na: Pianka truskawkowa

Kroki postępowania

1
Truskawki umyć, oszypułkować, osączyć.
Krok 1 - Pianka truskawkowa foto
2
Galaretkę rozpuścić w gotowanej wodzie, dobrze rozmieszać, odstawić do lekkiego stężenia.
Mleko mocno schłodzone wlać do wysokiego naczynia, wsypać śnieżkę i na wolnych obrotach, ubijać przez 5 minut do całkowitego zgęstnienia pianki.
Do śnieżki stopniowo dodawać po łyżce zimnej galaretki, ciągle ubijając mikserem.
Krok 2 - Pianka truskawkowa foto
3
Gotową piankę, przełożyć do pucharków, udekorować truskawkami, schłodzić w lodówce.
Krok 3 - Pianka truskawkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 26.01.2014 18:01
bardzo lubimy ten rodzaj deseru i w sezonie letnim, zwłaszcza przy owocach jagodowych często robimy :)
cris04 14.05.2012 21:50
Wygląda bardzo kusząco!
Mysiunia 14.05.2012 19:54
prosty przepis, ale smak super :)
paulisia_elk 14.05.2012 17:22
jaka apetyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak