Sposób przygotowania

Szparagi, umyć i odkroić końcówki jeśli są "zdrewniałe".

W zależności od wielkość plastrów szynki, można je przekroić na pół (moja szynka była dosyć duża więc ją przekroiłam wzdłużnie).

Szparagi zawinąć w szynkę i ułożyć w naczyniu żaroodpornym, dodać rozmarynu, przykryć plastrami sera żółtego ( ja dałam w plastrach ale można go zetrzeć, ja układałam tak żeby główki szparagów zostały odkryte. Następnie ułożyć nową warstwę szparagów, znów dodać rozmaryn i przykryć serem. Na koniec można dodać łyżeczkę masła na główki szparagów.

Piec w piekarniku , w temperaturze około 180-200 st. przez około 20-25 minut.



Smacznego !

Za przepis dziękuję Beacie:
http://cynowalyzeczka.blogspot.com

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    wygląda apetycznie. aż zgłodniałam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika78

    sezon szparagowy czas zacząć:) super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    smakowicie wyglądają
  • 2
    original
    Opublikowano

    magdalea

    świetne, szukałam pomysłu na szparagi:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    karolina1869

    uwielbiam szparagi
  • 1
    beztytulu
    Opublikowano

    marzenciak1985

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    mam wielką ochotę na takie szparagi od jakiegoś czasu :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    leonkot

    wyglądają pięknie, wręcz zjawiskowo
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    wyglądają rewelacyjnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    janek64

    Wygląda apetycznie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !