Sposób przygotowania

jabłka obieramy i kroimy w cząstki. dusimy je starannie, mieszając (żeby się nie przypaliły). kiedy zamienią się w ro zduszoną masę sypiemy cukier i jeszcze 5 minut dusimy, stale mieszając. następnie lekko przestudzoną masę wylewamy na pergamin natłuszczony oliwą i rozprowadzamy równo na grubość ok 3 cm. gdy masa dokładnie zastygnie, wykrawamy prostokątne kawałki, układamy je na blasze wyłożone tą samą pergaminem i wstawiamy do lekko nagrzanego piekarnika. obsuszamy przez 2 godziny. wyjmując jeszcze ciepłe, przesypujemy cukrem pudrem. przechowujemy w szklanym słoju.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    usmiech

    interesujące
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    ciekawe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    może wypróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magda60

    smakowite

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !