Sposób przygotowania

Rabarbar oczyścić, obrać z włókien i pokroić w grube plasterki.
Przełożyć do dużego naczynia żaroodpornego lub brytfanki, posypać cukrem, wstrząsnąć naczyniem, aż cały rabarbar obtoczy się w cukrze.
Naczynie nakryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 150*C na godzinę.
Gotowy rabarbar przełożyć do słoiczków i zapasteryzować lub ostudzić, zapakować do woreczków lub pojemniczków i zamrozić.

Tak przyrządzony rabarbar nadaje się do przygotowania deserów, słodkich sosów oraz jako dodatek do kompotu czy napojów chłodzących.

Komentarze

  • 3
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Serdecznie zapraszam do przeglądania moich przepisów :) *** Z pewnością każdy znajdzie wśród nich coś dla siebie :)</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    safcia

    ciekawy przepis i juz wiem co zrobie z nadmiarem rabarbaru
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !