Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki inaczej

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 35 dag
pieczarki 20 dag
kasza gryczana 10 dag
jajko 2 szt
cebula 1 szt
przyprawy
ser biały 20 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki inaczej

Z mąki,szczypty soli i jednego jajka zagniatamy ciasto, dodając tyle ciepłej wody, aby było elastyczne.Odstawiamy do lodówki na pół godziny. Kaszę ugotować. Cebulę i pieczarki pokroić w kostkę.Na patelni rozpuścić masło i zeszklić na nim cebulę i pieczarki.Doprawić solą i pieprzem.Połączyć z jajkiem,kaszą i białym serem.Jeszcze raz doprawić do smaku,dodając majeranek.Takim farszem napełniamy krążki wycięte z ciasta.Gotujemy kilka minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 14.05.2012 18:48
jadłam takie, są nawet smaczne ale jednak wolę ruskie.
dwa pokoje z kuchnią 14.05.2012 16:38
bardzo ciekawe połączenie
suzana 14.05.2012 15:04
świetny pomysł
GOSIA18 14.05.2012 14:44
warto spróbowac

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak