Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać zetrzeć na tarce o najmniejszych oczkach, dodać jajka oraz natkę pietruszki, doprawić do smaku solą oraz pieprzem i wyrobić masę, nabierać małe porcję i smażyć na patelni z obu stron na rumiano. Między czasie przygotować sos. Masło i mąkę usmażyć na jasny jednolity kolor i rozprowadzić 1/2 litra wywaru grzybowego z kostki gotować na małym ogniu. Cebulę posiekać na drobno podsmażyć wraz z posiekanymi grzybami i przełożyć do sosu, na koniec sos doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotowe placki polewać sosem na ciepło.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MagdaeM

    lubie placki ziemniaczane
  • 0
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    ja też je lubię, a z sosem jeszcze nie próbowałam
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Kaja35

    fajne
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Kaja35

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !