Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z mikrofalówki

5.0
(39)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 5-6 szt.
masło pełna łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z mikrofalówki

Jajka wbić do miseczki, posolić i oprószyć pieprzem - roztrzepać widelcem.
W osobnej miseczce stopić masło w mikrofalówce przy najwyższej mocy.
Na stopione masło wylać masę jajeczną i wstawić do kuchenki na 60 sekund przy mocy 700-750W.
Wymieszać od dna.
Ponownie ogrzewać, przy tej samej mocy, ale w cyklach po 30 sekund, za każdym razem mieszając od dna.
Masa będzie coraz bardziej gęstniała i krzepła, zwłaszcza przy dnie oraz ściankach naczynia.
Ogrzewać, aż do uzyskania ulubionej konsystencji.
Tuż przed podaniem można na wierzchu ułożyć kawałeczek świeżego masła i odczekać, aż się rozpuści.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eagle 16.05.2012 18:17
Muszę ten sposób przetestować.
Habibi 15.05.2012 09:36
Serdecznie zapraszam do przeglądania moich przepisów :) *** Z pewnością każdy znajdzie wśród nich coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak