Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z warzywami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż basmati 1 szklanka
cukinia 20 dag
brokuł 1 szt
olej do smażenia
kalafior 20 dag
sól, pieprz do smaku
bulion warzywny 1 szklanka
pieczarki 8 szt
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z warzywami

Cebulę obrać pokroić w piórka ( lub wg. uznania ) oczyszczone pieczarki i cukinie w kostkę, brokuł i kalafior podzielić na różyczki. NA patelni rozgrzać olej dodać cebulę oraz pieczarki i podsmażyć aż cebula będzie szklista, następnie dodać przygotowane warzywa, masło i kostkę bulionową, doprawić pieprzem oraz solą i dusić, pod przykryciem. Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić z nadmiaru wody, wsypać do miski, dodać warzywa z bulionem i całość wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 11.07.2012 21:24
lekkie , smaczne danie
kamyk 14.06.2012 15:32
fajne danie
kamyk 14.06.2012 15:32
fajne danie
kamyk 14.06.2012 15:31
fajne danie
parysek10 14.05.2012 15:55
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak