Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z mięsa mielonego z cebulą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 40 dkg
chleb pszenny 2 kromki
jajko 1 sztuka
cebula 1 sztuka
przyprawa do zup w płynie 3 łyżki
pieprz do smaku
czosnek 2 ząbki
Grill przyprawa ziołowa Prymat wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z mięsa mielonego z cebulą

Kroki postępowania

1
Chleb namoczyć w wodzie. Można go zastąpić bułką kajzerką.
Krok 1 - Pieczeń z mięsa mielonego z cebulą foto
2
Do mięsa dodać jajko, połowę cebuli pokrojonej w kostkę, przyprawę w płynie, pieprz i posiekany czosnek.
Krok 2 - Pieczeń z mięsa mielonego z cebulą foto
3
Dodać również odciśnięty z wody chleb. Dokładnie wymieszać.
Krok 3 - Pieczeń z mięsa mielonego z cebulą foto
4
Mięsną masę przełożyć do foremki keksówki, wyrównać powierzchnię.
Krok 4 - Pieczeń z mięsa mielonego z cebulą foto
5
Resztę cebuli pokroić w grube półplasterki, ułożyć na mięsie, posypać przyprawą ziołową.
Krok 5 - Pieczeń z mięsa mielonego z cebulą foto
6
Piec w 180 stopniach przez ok. 40-45 minut.
Krok 6 - Pieczeń z mięsa mielonego z cebulą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak