Sposób przygotowania

Pomidorki obrać z gałązek, wyciąć tak aby został kawałek gałązki przy pomidorku, umyć. Z pomidorków wyciąć górę tak aby powstała przykrywka, a spód pomidorków bardzo cienko przyciąć aby stabilnie stał na talerzu. Ze środka pomidorów wydrążyć miąższ (ja pomogłam sobie nożem i drugą strona łyżeczki).

FARSZ: kiełki, szczypiorek i rzodkiewki umyć, drobno posiekać, wymieszać z serkiem, przyprawić solą, pieprzem.

Gotowym farszem wypełnić pomidorki, przykryć kapeluszami (ja użyłam szprycy z szeroką końcówką), ułożyć na płaskim talerzu, posypać świeżo zmielonym pieprzem, udekorować kiełkami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    Uwielbiam Twoje finger food :)
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Poproszę takie przekąski do pracy.
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    ale apetyczne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !