Sposób przygotowania

Szpinak dokładnie myjemy, osuszamy, rwiemy na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy wyciśnięty czosnek, szpinak, smażymy ok 4-5 minut, na sam koniec dodajemy mini kosteczkę mieszamy, odstawiamy z ognia. Pomidor obieramy, wydrążamy miąższ, kroimy na paseczki (30 kawałków). Bryndzę dzielimy na 30 kawałków.

Ciasto francuskie posypujemy mąką, kroimy na 30 kwadratów. Foremki na mini babeczki wylepiamy kwadratami z ciasta francuskiego tak aby rogi wystawały do góry, na ciasto nakładamy kawałek bryndzy, szpinak, pomidor, pieczemy w temp 180 stopni ok 15-20 minut. Dekorujemy listkami bazylii.

Komentarze

  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    Mini Kosteczkę??
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    Ciekawa przekąska
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    bardzo smaczna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marcia7

    idealne na szwedzki stół
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    ładnie to wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !