Sposób przygotowania

Rabarbar obrać z włókien i pokroić w grube plasterki.
Przełożyć do naczynia żaroodpornego, dodać cukier, cukier waniliowy i wino - upiec w rozgrzanym piekarniku ok.40 minut, pod przykryciem.
Ostudzić i przecedzić.
Schłodzić śmietakę i ubić ją z dodatkiem Śnieżki na sztywno.
Do śmietany dodać serek mascarpone i wymieszać na jednolitą masę za pomocą miksera.
Do gotowego kremu ostrożnie wmieszać upieczony rabarbar.
Pozostały z pieczenia sos zagęścić odrobiną skrobi kukurydzianej.
Krem śmietanowo-rabarbarowy przełożyć do salaterek i wstawić do lodówki.
Sos ostudzić i polać nim krem tuż przed podaniem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię rabarbarowe desery
  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Zapraszam serdecznie do przejrzenia moich przepisów :) Z pewnością każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kamila/kami007

    pychota
  • 1
    original
    Opublikowano

    eagle

    Fajny pomysł na eserek :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    ciekawy ten deser

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !