Sposób przygotowania

Mleko dzielimy na dwie równe porcje. Galartekę truskawkową ropuszamy w 1 szkl gorącej wody i studzimy. Pierwszą porcje mleka ubijamy na piankę i dodajemy zimną galaretkę. Masę wylewamy na tortownice wyłożną (dno i boki) herbatnikami. Schładzamy masę, aż stęzeje. To samą wykonujemy z galaretką agrestową i wylewamy masę na różową dobrze ściętą piankę. Galaretkę wiśniową rozuszczamy w 500 ml gorącej wody i studzimy. Gdy zacznie gęstnieć należy ją wylać na dobrze już ściętą masę piankową. Całość schładzamy.
Smacznego.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    ale puszyste;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pyszne tez takie robie
  • 1
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    mniam
  • 1
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    Uwielbiam
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    to lubię :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    super kolorowe
  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    robię taką piankę :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    pyszne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magda60

    szybko i pysznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    brzmi kusząco
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    takie ciasteczko to u mnie migiem znika.... :)
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    smaczna pianka
  • 1
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    fajny deser!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Adam/ZUB3R

    smaczne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !