Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyniowe racuchy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

budyń waniliowy 1 opakowanie
mąka pszenna 1 1/2 szkl
jajko 2 sztuki
mleko 1 szkl
cukier wanilinowy 1 opakowanie
cukier kryształ 2 łyżki
proszek do pieczenia szczypta
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Budyniowe racuchy

Jajka myjemy, wbijamy do miski, dodajemy cukier i cukier waniliowy i ucieramy. Następnie do jajek dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i budyniem oraz mleko. Całość dokładnie mieszamy. Smażymy niewielkie placuszki na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron na złoty kolor. Po usmażeniu posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 01.03.2014 18:31
super pyszne racuchy
Ewelina38 12.06.2013 09:07
przepyszne racuszki
Piter 31 02.05.2013 14:46
Świetny pomysł.
Bernadeta1 01.02.2013 13:12
bardzo smaczne takie racuchy
Magda60 04.11.2012 20:58
super
Pani Domu 16.10.2012 16:53
pycha racuchy
Andzia1977
Andzia1977 19.06.2012 22:31
jutro takie zrobie i do tego truskawki ze smietana, pyszotka
smile 25.05.2012 22:43
pyszne
smile 25.05.2012 22:43
pyszne
Piotr-21 21.05.2012 22:29
fajne
GOSIA18 13.05.2012 22:34
super pomysł, że sama na to nie wpadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak