Sposób przygotowania

Pstrągi należy umyć i oczyścić. Jeśli jest taka potrzeba trzeba je również wypatroszyć. Każdy kawałek ryby dokładnie posypujemy solą, pieprzem i przyprawą do ryb. Do środka każdej ryby wkładamy drobno posiekaną pietruszkę i plasterek cytryny. Rybę układamy na półmisku i skrapiamy z każdej strony cytryną. Odstawiamy do lodowki na dwie godziny. Po tym czasie jajko rozkłucamy z solą i pieprzem. Rybę lekko odciskamy, aby nie była za bardzo mokra. Ze środka wyjmujemy cytrynę. Panierujemy rybę najpierw w jajku, a następnie w bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym oleju lub maśle, aż skórka będzie przysmażona. Ja rybę podałam z chlebem, ale równie smaczna jest z sałatką i ziemniakami.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !