Sposób przygotowania

Do rondelka wkładamy margarynę, cukier, kakao, 1/4 szkl. mleka. Podgrzewamy na małym ogniu i gotujemy jeszcze ok. 3 minut. Odlać około 1/2 szkl. masy na polewę. Jajka roztrzepać z resztą mleka, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i ostudzoną masę czekoladową. Do masy dodać także połamaną czekoladę. Przygotować formę do muffin, do której wkładamy papierowe foremki. Przygotowane ciasto wlać do papierowych foremek i piec ok. 25 minut w temperaturze 180oC. Ostudzone muffinki polałam polewą czekoladową i ozdobiłam pisakiem lukrowym. Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    bardzo pomysłowa dekoracja;):)
  • 0
    original
    Opublikowano

    mufinka79

    Polecam i zapraszam do wypróbowania przepisu :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    ale ciemne
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Muffinki w każdej opcji lubię :)))
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    muffinki w każdej postaci ubóstwiam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    matesko

    ładnie wyszły
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    ładnie ozdobiłaś
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    JOANNA16

    pyszności)))
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ppaulina

    rewelacja :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !