Sposób przygotowania

Marchewkę kroimy w słupki długości ok. 5 cm i grubości ok 0,5 cm. Paprykę kroimy w paseczki. Cebulę kroimy w talarki a czosnek siekamy w kostkę. Marchewkę i paprykę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju (do zrumienienia), następnie wrzucamy cebulę i czosnek. Całość chwilę podsmażamy i przekładamy do garnka. Oczyszczone i pokrojone w talarki pieczarki podsmażamy na patelni i również przekładamy do garnka. Dodajemy puszkę pomidorów, puszkę ananasa i puszkę kukurydzy konserwowej. Doprawiamy kilkoma łyżkami koncentratu pomidorowego i ketchupu, ziołami prowansalskimi, mieloną ostrą papryką, solą, pieprzem i cukrem. Całość od czasu do czasu mieszamy i dusimy na wolnym ogniu przez ok. 20 minut. Leczo podajemy z makaronem ugotowanym według przepisu na opakowaniu.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ewka1978

    ciekawe połączenie składników
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pycha danie,lubię takie
  • 1
    original
    Opublikowano

    paula99926

    kiedyś nie lubiłam leczo, ale od 2 lat jestem jego wielbicielką :) więc Twój przepis wypróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    coś dla nie :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Anna152

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Aleksandraa

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    pyszne :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    gosia1988

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    pyszny obiadek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    uwielbiam!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    bardzo smaczne teraz w sezonie często robię
  • 1
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    smaczne danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    mysza75

    coś dla mnie lubię bardzo wege dania :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !