Sposób przygotowania

CIASTO:

Margarynę ucieramy z żółtkami i cukrem. Białka ubijamy na sztywną pianę .
Dodajemy do ucieranej margaryny obie mąki i proszek do pieczenia.
Pod koniec łączymy z ubitymi białkami.
Szykujemy blaszke o wymiarach 23x 30 cm.
Wykładamy folią aluminiową i smarujemy olejem oraz posypujemy mąką .

3/4 ciasta wykładamy na blaszkę .

MASA JABŁKOWA:

Jabłka obieramy, a następnie ścieramy na tarce o grubych oczkach. Odciskamy od nadmiaru soku.
Dodajemy mąkę ziemniaczaną i cynamon. Mieszamy.

Mase jabłkową wykładamy na ciasto.

MASA BUDYNIOWA:

Na litrze mleka gotujemy budynie z dodatkiem 1/2 szklanki cukru.

Jeszcze gorący budyń wylewamy na warstwę masy jabłkowej.

Na wierzch ścieramy pozostałe ciasto.

Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni C piekarniku przez 50 minut.

Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    O jejku, ale wygląda apetycznie!!!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matriasik

    Bardzo apetyczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Anio?eczek

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mariposas

    wygląda apetycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    niesamowicile smaczne :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    AGNIESZKA144

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marta0906

    pyszne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    bardzo smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Chojłówna

    na takie właśnie mam chęć
  • 1
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    smaczne ciasto
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pyszne i piękne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    uwielbiam takie ciasto :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    super ciacho
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    soczyste , fajne ciacho
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    przepysznie się prezentuje
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    coś tu nie gra. jakiej konsystencji ma być ciasto?Ja skorzystałam z tego przepisu, ciasto udało mi się wylać na spód, ale było takie zbite bardziej. ale jak próbowałam rozsmarować na górze to na gorącym budyniu się stopilo
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    a mi jakoś wyszło ?
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    do kitu, robiłam z przepisu z gazety,ale proporcje te same i nie wyszło faktycznie konsystencja ciasta dziwna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !