Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krewetki w tempurze

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

świeże krewetki 10 sztuk
tampura 1 sztuka
olej 1 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Krewetki w tempurze

Kroki postępowania

1
Na początku sprawiamy krewetki. Wyciągamy żyłki, sciągamy pancerzyki tip. Osuszamy.
Krok 1 - Krewetki w tempurze foto
2
Przygotowujemy tempurę zgodnie z przepisem na opakowaniu i maczamy krewetki.
Krok 2 - Krewetki w tempurze foto
3
W rondlu rozgrzewamy olej i wrzucamy na gorący krewetki w tempurze.
Krok 3 - Krewetki w tempurze foto
4
Smażymy na złoty kolor. Odsączamy na ręczniku papierowym.
Krok 4 - Krewetki w tempurze foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cukiereczek13 13.05.2012 21:51
ale super :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak