Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupaki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

nóżki kurczaka 12 sztuk
Panierka: do smaku
olej do smażenia 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupaki

Kroki postępowania

1
Nóżki z kurczaka myjemy, wycieramy z nadmiaru wody albo kładziemy na dyrszlak żeby obciekły.
Krok 1 - Chrupaki foto
2
Każdą nóżkę panierujemy w panierce własnej roboty ( przepis na panierkę także podałam ). Rozkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia .
Krok 2 - Chrupaki foto
3
Każdą opanierowaną nóżkę smarujemy olejem i jeszcze raz delikatnie posypujemy naszą panierką. Wstawiamy do piekarnika narzanego do 200 stopni C i pieczemy 35-40 minut z termoobiegiem.
Krok 3 - Chrupaki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Henryka2 24.01.2013 18:47
A panierka jest przyprawą,że do smaku?!
SmacznaPyza 24.01.2013 18:44
a gdzie przepis na panierkę ?
IlonaAlbertos 07.08.2012 12:48
Muszą być pyszniutkie :)
kamyk 05.06.2012 09:38
super
Betka 29.05.2012 18:40
pyszny przepis!
Dorian 21.05.2012 08:51
super pyszne
Beatris 17.05.2012 14:02
Jak dla mnie idealny obiad.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak