Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bulion warzywny z rulonikami naleśnikowymi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewki 3
pietruszka 1
seler 1/2
Liść laurowy suszony Prymat 2
por 1 mały
natka pietruszki
sól
pieprz
mąka 1/2 szklanki
mleko 3/4 szklanki
jajko 1
sól
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Bulion warzywny z rulonikami naleśnikowymi

Warzywa po obraniu i pokrojeniu zalewamy wodą z przyprawami. Po ugotowaniu doprawiamy do smaku. Aby przygotować naleśniki należy wymieszać mleko i jajko, dodać gałkę muszkatołową i sól. Po czym wsypujemy stopniowo mąkę i mieszamy, aż powstanie jednolita masa. Następnie smażymy naleśniki, które po zrolowaniu kroimy na plastry. Plasterki te zalewamy bulionem. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 23.08.2012 21:49
super przepis
Margo1 23.08.2012 21:49
super przepis
andrzej10 20.08.2012 08:14
ciekawe
goofy9 07.08.2012 23:10
super przepis
agam26 29.07.2012 14:16
ciekawe
babcia
babcia 18.07.2012 08:02
ciekawe..
babcia
babcia 18.07.2012 08:02
ciekawe..
Katarzyna/kate1980 10.07.2012 22:41
pomsyłowe
Danuta_Prorok 22.05.2012 11:16
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak